top of page

Cleopatra's Augurken

Bachelorproef 

Cleopatra's Augurken is een spel dat is gecreëerd als Bachelorproef aan Sint Lucas Antwerpen. Het spel is ontwikkeld op basis van het besef dat kinderen vaak weinig interesse tonen in geschiedenis. Veel kinderen vinden het onderwerp niet boeiend, en het doel van dit project is juist om hier verandering in te brengen.

Het spel Cleopatra's Augurken wil geschiedenis aantrekkelijk en toegankelijk maken voor kinderen. Het biedt een unieke mogelijkheid om op een gemakkelijke manier kennis te maken met historische gebeurtenissen.

Asset 17.png

Het spel werkt als volgt. Een van de spelers trekt een kaartje en leest het gekke geschiedenisweetje dat hierop staat. Nu kan deze speler beslissen om dit weetje voor te lezen of zelf een weetje te verzinnen dat over hetzelfde onderwerp gaat. Wie zal jou geloven dat Cleopatra augurken at omdat haar huid daar mooi van werd? Dan kan iedereen gokken of zij denken dat het een feit is of fictie. Hoe meer mensen je om de tuin leidt, hoe sneller je bij de finish raakt!

Hieronder zijn enkele afbeeldingen van de presentatie van het spel tijdens mijn Bachelorjury en op de Bachelor Expo op Sint Lucas Antwerpen in juni 2023.

Asset 22.png
bottom of page